Володимир Зеленський, президент України, під час інтерв'ю за кермом Tesla заявив, що він досяг успіху у вивченні української мови.

За словами Зеленського, у нього значно краще виходить говорити українською мовою. Він намагається практикуватися і розмовляти з людьми, щоб відточити навички. Президент зазначив, що він допускає помилки з наголосами у словах, однак продовжує практикуватися. Зеленський говорить, що, можливо, не можна вивчити мову ідеально, але принаймні це можна спробувати зробити:

"Рівень української мови, на мою думку, зростає. Але я знаю, що є помилки з наголосами і з деякими словами. Хочу розмовляти краще. Може, і неможливо знати мову на 100%, але я намагаюся. Практика, більше говорити, краще – з розумними людьми".

Зеленський за кермом, Youtube
Зеленський за кермом, Youtube

При цьому, як розповів Зеленський, він почав забувати російську мову, на якому він часто до цього спілкувався в побуті. Деякі слова президент більше не може згадати, як вимовляти російською:

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Я спілкувався з людиною російською мовою й іноді забував слова. Називаю слово і кажу: "Як це російською?".

Нагадаємо, раніше Зеленський подав декларацію про доходи: "Квартал 95", оренда і нерухомість в Італії.

Також Знай.uа писав, що Майдан, Свинарчук, Дубневичі і нова Рада: Зеленський за кермом Tesla відповів на головні питання.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що "Будемо прощатися ": Зеленський зробив гучну заяву, відео.