Президент України Володимир Зеленський опублікував своє друге інтерв'ю, де підняв кілька важливих та болючих питань для України. Відтак, він розповів про "нормандський формат" та розведення військ в окупованих територіях.

За його словами, Україна довго йшла до "нормандського формату", і зараз вона дуже близько до нього.

"Ми довго шли до того, щоб відновити "нормандський" формат. Ще від 2016 року не було ніяких зустрічей, а це пройшло вже 3 з половиною роки. Зі скількома людьми ми вже попрощалися. І тому нормандський формат важливий, адже спрямований на те, щоб оновити діалог, який зможе наблизити до повного припинення війни і повернення наших територій. І найголовніше – повернення наших полонених", - каже президент.

Володимир Зеленський, скріншот із відео
Володимир Зеленський, скріншот із відео

Також Зеленський додав, що наразі вже відбулося розведення військ, а що буде далі – вирішиться на норманській зустрічі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Наші війська готові, наші військові молодці. Розведення відбулося 100-відсотково, безпечно. Ми відійшли на позиції підготовлені, розбудовані. Нині ж жодної сірої зони там немає. Там безпечна ситуація - перебувають наші люди. Там є представники поліції і Служби безпеки. А який далі план дій, як далі буде, і в яких містах чи містечках буде розведення, який формат обміну наших людей, в які терміни, який формат може бути на місцевих виборах – всі ці питання треба буде один одному задавати і вирішити на нормандській зустрічі", - підсумував глава держави.

Нагадаємо, Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом: про що говорили лідери України і Туреччини.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Австрія виділила Україні космічну суму на відновлення Донбасу: деталі.

Також "Знай.ua" писав, що речниця Зеленського Мендель потрапила у неприємності через поїздку до Станиці Луганської: на фото помітили...