Президент України Володимир Зеленський неодноразово говорив про саміт "нормандської четвірки" та його важливість. Цей саміт може відбутися вже 24 або 26 листопада.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на власне джерело в Офісі президента.

Видання пише, що, за словами джерела, якщо саміт "нормандської четвірки" не відбудеться в ці дати, то лідери України, РФ, Франції та Німеччини не зможуть зустрітися до кінця року. За словами співрозмовника, в такому випадку навряд чи варто сподіватися, що зустріч "четвірки" відбудеться взагалі.

Володимир Зеленський, сайт президента
Володимир Зеленський, сайт президента

Зазначимо, що під час саміту планується обговорення питань виконання Мінських угод, "формули Штайнмайєра", "особливого статусу Донбасу", українського контролю над кордоном з РФ, а також місцевих виборів в ОРДЛО.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

У разі, якщо саміт таки не відбудеться, команда президента Зеленського планує залучити миротворчу місію ООН для врегулювання ситуації на Донбасі. Тоді конфлікт на тимчасово окупованих територіях можуть заморозити. Через це команда Зеленського наполягає на проведенні саміту "нормандської четвірки".

Нагадаємо, під час розведення військ у Петровському окупати запустили в небо ракету: що знову накоїв Путін, відео.

Як повідомляв Знай.uа, розведення сил на Донбасі: у штабі ООС назвали точну дату операції у Петровському.

Також Знай.uа писав, на польському кордоні схопили українського активіста та ветерана АТО: Росія "посприяла".