У понеділок, 11 листопада, відбулось резонансне затримання сімох підозрюваних у справі про VAB Банку. Співробітники НАБУ затримали колишніх і діючих чиновників Нацбанку. Про це бюро повідомило на своїй сторінці в Facebook.

В НАБУ повідомили, що всіх посадовців затримали за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого VAB Банку в 2014 році. Саме такого розслідування від детективів вимагали українці.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Мова йде про колишніх і діючих посадових осіб Національного банку України, ПАТ "Віейбі Банк" і приватних компаній, пов'язаних з кінцевими бенефіціарами "Віейбі Банку", - заявили в НАБУ.

В НАБУ провели очную ставку с людьми экс-президента,
В НАБУ провели очную ставку с людьми экс-президента,

Затриманим чиновникам інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). Ні в САДОК, ні в САП не розкрили імена або посади решти затриманих.

Повідомляється, що серед затриманих - голова правління Райффайзен Банку Аваль Олександр Писарук. Детективи НАБУ прибули в офіс банку для його затримання. Як відомо, Писарук в 2014-2015 роках був першим заступником голови Національного банку Валерії Гонтарєвої. Він був відповідальним за банківський нагляд.