Про це заявив співголова партії, народний депутат Сергій Шахов.

За його словами, іноземці не мають бути допущені до ринку української землі без жодних референдумів.

«Наш край» виступає проти поспішного відкриття ринку землі та проти надання права на купівлю української землі іноземцям у будь-якій формі – чи то особисто, чи то у вигляді підприємства, зареєстрованого в Україні. Це питання має бути вирішено без жодних референдумів», – наголосив Сергій Шахов.

Він зазначив, референдум щодо землі слід проводити лише за готовності держави та громадян.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

«Питання відкриття ринку передбачає всебічне суспільне обговорення з подальшим винесенням результатів на референдум. А сам референдум проводити тільки після після законодавчої, адміністративної та інформаційної підготовки. Потрібно спочатку навести лад з Кадастром, досягнути суспільної згоди, хто та скільки землі може купити, та лише після цього виносити питання на референдум», – переконаний Сергій Шахов.

Також він нагадав, що згідно з соцопитуваннями, дві третини українців підтримують ідею винесення питання скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі на всеукраїнський референдум.

«При цьому 68,3% тих, хто взяв би участь у референдумі, проголосували б за продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення», – наголосив Сергій Шахов.

Партія “Наш край”, зауважив співголова партії, підтримує вимоги протестувальників проти поспішного відкриття ринку землі.

Сьогодні Рада планує розглянути у першому читанні проєкти законів щодо запровадження ринку землі. Раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що до законопроєкту «Про ринок земель» будуть внесені правки, згідно з якими купувати та продавати землю зможуть лише українські громадяни, а іноземці зможуть отримати це право, якщо таке рішення приймуть на всеукраїнському референдумі.