У четвер, 14 листопада, вагітна нардепка від фракції "Слуга народу" Анна Скороход звинуватила теперішню владу в репресіях та заявила, що її чоловіка Олексія Алякіна незаконно затримали після того, як вона проголосувала проти відкриття ринку землі — не так, як їй наказували.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що затримання чоловіка нардепа Анни Скороход могло бути сплановано правоохоронцями.

Про це спікер ВРУ сказав в ефірі "Право на владу".
Разумков, відповідаючи на запитання про скандалоьну ситуацією з Анною Скороход, заявив, що дізнався про ситуацію із заяви самої нардепки в парламенті.

Спікер Верховної Ради вважає, що затримання Олексія Алякіна - чоловіка Скорохід, не пов’язано з тим, що вона не підтримала законопроєкт про скасування мораторію.
Дмитро Разумков в ефірі "Право на владу"
Дмитро Разумков в ефірі "Право на владу"
Свою позицію Разумков обґрунтував тим, що є й інші “слуги народу”, які не підтримали проєкт закону, і з ними нічого незвичайного не відбувалося.
“Я дізнався про це перебуваючи в стінах парламенту. Якщо ми говоримо про фракцію “Слуга народу”, якщо я не помиляюся, три людини проголосували проти, 16 утрималися. Але це сталося з чоловіком однієї з депутатів. Я не можу зараз говорити, що ці речі пов’язані. З рештою депутатів, які не голосували, утрималися або проголосували проти, ніяких таких дій не відбулося. Тому, це може бути випадковість, це може бути якісь сплановані дії правоохоронних органів”, — підкреслив він.

Нагадаємо, 13 листопада Верховна Рада протягла закон про відкриття ринку землі в Україні.

Це рішення підтримали лише депутати з фракції "Слуга народу" - 227 голосів, та окремі позафракційні депутати - 16 голосів. Всього разом 240 голосів "за".

Також Знай.ua писав, Тимошенко несподівано переходить в опозицію через скандальний закон про ринок землі.