У п'ятницю, 15 листопада на території центральної артилерійської бази в Балаклії прозвучало близько 20 вибухів, розліт уламків на 20-30 метрів, горить трава. В результаті вибухів загинули двоє військових.

Оборонний комітет Верховної Ради проведе термінове засідання через вибухи на арсеналах в Балаклії Харківської області. Провести засідання нардепів закликав спікер парламенту Дмитро Разумков.

Спікер парламенту звернувся до народних депутатів-членів Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки з проханням провести засідання через вибухи на військових складах в Балаклії.

"Це дійсно серйозна ситуація. Тому я звертаюся до народних депутатів України, представників Комітету з питань оборони, зібратися і провести засідання", - сказав спікер.

Увагу спікера на вибухи звернув народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Бакумов.

"На Харківщині в місті Балаклія почали вибухати артилерійські склади, і є пропозиція дати доручення Комітету з питань національної безпеки і оборони зібратися і цю ситуацію досліджувати", - сказав Бакумов.

UPD.Станом на 15:30 відомо, що вибухи сталися під час розмінуванні території арсеналу, поранений один військовослужбовець. Зараз вибухи припинилися, місцевим жителям нічого не загрожує. Місцеві жителі в Балаклії повідомляють про вибухи в місті. Мер Балаклії Іван Столбовий підтвердив інформацію про вибухи, але деталей поки не повідомляє. Читайте нас в Телеграмі: https://t.me/hromadskekharkiv

Geplaatst door Громадське Харків Hromadske.kh op Vrijdag 15 november 2019
Зазначимо, як стало відомо зі слів військовмх, в Балаклії проходила утилізація залишків боєприпасів та елементів, що не підлягають транспортуванню.

У Міноборони запевнили, що ситуація контрольована і безпечна, однак, незабаром Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що в результаті вибухів загинули двоє саперів і отримали поранення четверо військових.