У Верховній Раді України поставили хрест на токсичних пластикових пакетах. Стало відомо, що за законопроєкт щодо обмеження обігу пластикових пакетів на території України в першому читанні проголосували 365 нардепів.

У проэкті закону говориться, що за порушення нових правил — штраф до 3,5 тисячі гривень. За повторне порушення протягом трьох років — майже 9 тисяч гривень. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Поліетиленовий пакет, newsone
Поліетиленовий пакет, newsone

Відомо, що це стосується використання пластикових пакетів товщиною до 50 мікрометрів з 1 січня 2022 року. Також під заборону потрапили оксорозкладні пластикові пакети. На думку авторів, вони створюють мільйон мікроскопічних частинок пластику, які не зникають. Основною альтернативою пакетів з пластика в світі є біорозкладані.

Продукцію, яка не відповідатиме вимогам і залишиться до 1 січня 2022 року, повинні утилізувати за свої кошти власники магазинів або торговельних мереж. Згідно з документом, заборона не поширюється на пакети товщиною до 15 мкм, шириною до 225 мм без бічних складок, глибиною до 345 мм з бічними складками і довжиною 450 мм з ручками. Вони використовуються як первинна упаковка свіжої риби, м'яса, сипучих продуктів та льоду.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Нагадаємо, навколо кістки і нутрощі: піді Львовом виявили автобус зі страшною "начинкою", - фото не для вразливих.

Як повідомляв Знай.uа Xiaomi представила компактний акваріум для офісу: скрасить робочі будні.

Знай.uа писав, Світовий океан вмирає через людську байдужість, все живе під загрозою: це відео змусить задуматися.