15 листопада з'явилася інформація, що Кабінет міністрів України скасував постанову попереднього уряду Гройсмана, згідно з яким підвищення цін на опалення і гарячу воду обмежували. Про це повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та навколишнього середовища. Постанова уряду визнали такою, що втратила силу, під час засідання.

Комуналка
Комуналка

"Рішення забезпечує стале проходження опалювального сезону та усуває загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів", - пояснюють у Міністерстві таке рішення.

Постанова минулого уряду, який скасував Кабмін, прописувала максимальну можливу ціну на опалення і гарячу воду. Граничний тариф на тепло для населення встановили 1,4 тис. гривень за 1 Гкал, якщо стоїть лічильник. Якщо лічильника немає, то тариф становив 35,31 грн за 1 кв. м.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Фіксований тариф був і на послугу подачі гарячої води. Якщо підключений рушникосушильник, то платити було необхідно 83,66 грн за кубометр, а якщо його немає, то 75,74 грн за кубометр.

Кабінет міністрів визнав цю постанову неринковою і в зв'язку з цим скасусував її.

Нагадаємо, раніше газ в листопаді різко підскочив: в яких областях заплатять за комуналку за найвищими тарифами.

Також Знай.uа писав, що у листопаді субсидії можуть не нарахувати: що робити і куди звертатися, покрокова інструкція.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про субсидії за новими правилами: українців попередили про можливі помилки з виплатами.