В Україні змінили систему нарахування субсидій та оплати комунальних послуг. Вже з листопада українці отримуватимуть платіжки без врахування пільг, тобто в повному розмірі платежу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Відтепер пільги на оплату комуналки отримуватимуть лише грошима, які будуть нараховувати органи соціального захисту населення. Відповідний механізм вводиться вперше, тому що через неточності в даних з технічних причин не можуть бути випадки нарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року. У такому випадку сума пільг буде нарахована наступного місяця.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Кошти за пільги буде нараховувати "Ощадбанк". Пільговикам, які подали заяву в орган соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплата буде здійснюватись у готівковій формі на зазначений у заяві спосіб (можлива оплата поштою).

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, що українським пенсіонерам передбачили підвищення і надбавки: пощастить не всім.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики озвучили лютий прогноз погоди в Україні на зиму 2020: "Багато снігу і безжальні морози до -20...".

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.