В Офісі президента повідомили, що запланована запланували зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" відбудеться 9 грудня 2019 року. Місцем проведення переговорів обрано Париж. З ініціативою дати виступила Франція. Остаточне затвердження очікувалося з боку РФ.

"Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. Зустріч лідерів України, Німеччини, Франції і Росії в нормандському форматі відбудеться 9 грудня" Telegram Офісу президента

Володимир Путін і Еммануель Макрон, фото: censor.net.ua
Володимир Путін і Еммануель Макрон, фото: censor.net.ua

Повідомляється, що Президент Франції наголосив на виконанні Україною всіх необхідних умов для того, щоб саміт у Нормандському форматі відбувся. У результаті, всіма сторонами узгоджено дату його проведення.

В Офісі президента повідомили, що лідери України та Франції скоординували підготовку змістовного наповнення зустрічі на найвищому рівні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Ангела Меркель та Володимир Зеленський, фото: Сайт президента
Ангела Меркель та Володимир Зеленський, фото: Сайт президента

Під час нещодавньої розмови лідерів Франції та України, Зеленський поінформував французького Президента про актуальну безпекову ситуацію на Донбасі, який у свою чергу пообіцяв підтримку Франції в усіх питаннях.

Нагадаємо, раніше у Криму зробили заяву щодо повернення захоплених Путіним кораблів

Як повідомляв портал "Знай.ua", на окупований Донбас чекають серйозні зміни

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський терміново зателефонував Макрону