17 листопада Володимир Зеленський, президент України, привітав усіх учнів вищих навчальних закладів з Днем студента на своїй сторінці в Facebook.

Скріншот поста, Facebook
Скріншот поста, Facebook

На пост президента відреагувала відома журналістка Світлана Крюкова на своїй сторінці в тій же соціальній мережі і написала великий пост-звернення до президента.

Скріншот поста, Facebook
Скріншот поста, Facebook

Крюкова заявила, що за останнє десятиліття кількість українських студентів за кордоном зросла в 10 разів. 55% іноземних студентів у Польщі - це українці, як зазначає Крюкова.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"За останні 4 місяці ви не зробили нічого, щоб змінити цю статистику", - додала Крюкова і потім запропонувала, що міг би зробити президент, щоб змінити ситуацію з українською освітою.

Крюкова каже: "Запросіть до себе на зустріч будь-якого студента, що уїхав. Нехай він пояснить, чому не навчається у Чернівцях, у Львові чи в кращих українських вишах, на кшталт Могилянки чи Шевченко. Він розповість вам про вартість, якість, доступність, а також перспективу працевлаштування по всьому світу".

Після цього Крюкова говорить на теми зарплати викладачів та якості української освіти, проблеми скорочення стипендій українським студентам.

Світлана Крюкова, Детектор медіа
Світлана Крюкова, Детектор медіа

Крюкова пише: " Задумайтеся про якість української освіти. Серйозно задумайтеся. (...) Поцікавтеся, чому пару років тому скоротили стипендії українським студентам? Дізнайтеся, яка вона зараз. Ви хоч в курсі? А потім запитайте, скільки було виділено на вищу освіту в цьому році і скільки закладено в проекті на наступний рік?"

Свій пост журналістка завершила словами, що у всіх успішних країнах вища освіта: "Це елемент стратегічної політики держави і магніт для еліт з усього світу, які готові вкладати мільярди в економіку країни, де навчаються їхні діти. Де діти - там гроші, там майбутнє. І наостанок поцікавтеся у вашої обслуги з Офісу, де вони мають намір навчати своїх нащадків? І чому не в Україні?"

Нагадаємо, раніше у Вінниці студенти-медики вийшли на безстроковий протест, шишки летять у міністра Зеленського: "Ми - не раби!".

Також Знай.uа писав про стипендії: які бувають, і хто має право на їх одержання.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що освітяни вийшли на протест під Раду: "Ні геноциду, наука не л*х".