Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що народні обранці отримують офіційну заробітну плату, у конвертах їм ніхто не доплачує.

Про це спікер заявив у інтерв’ю "Українській правді". Раніше Разумков повідомляв, що зарплата в народних депутатів занадто мала. А тепер трохи виправився і розповів про зарплати детальніше.

"Дивіться, не можна казати про зарплату в 40 000 гривень, 35 000 – 40 000 гривень в державі, де середня заробітна плата, там, 10 000 гривень, "замала". Тому я не так казав. Вона невелика, враховуючи ті спокуси, які можуть з'являтися в народного депутата. І я думаю, що з часом треба буде змінювати це... Люди отримують зарплату – люди за неї працюють. Не влаштовує зарплата – будь ласка, до побачення", - зазначив спікер.

Дмитро Разумков, Уніан
Дмитро Разумков, Уніан

За словами Разумкова, ніяких доплат слуги народу не отримують.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нещодавно виключена з фракції "Слуга народу" пані Скороход заявила, що депутатам доплачують по 5 тисяч доларів.

На це Разумков знайшов, що сказати. Спікер запевнив, що на посаді йому ніхто не пропонував ніяких доплат. Щодо заяв народних депутатів, то Разумков рекомендує їм звертатися до правоохоронців.

Дмитро Разумков, фото: Радіо Свобода
Дмитро Разумков, фото: Радіо Свобода

"По-перше, треба зрозуміти, хто це робив. По-друге, я прибічник того, щоб не в ЗМІ про це казати, а звернутися до НАБУ, правоохоронних органів та дати цю інформацію. Це буде корисно і правильно", - запевнив Разумков.

За словами глави ВР, наразі він отримує близько 40 тисяч гривень заробітної платні в залежності від того, скільки робочих днів у місяці.

У власності сім'ї Разумкова 11 квартир, будинок, кілька земельних ділянок, три автомобілі, позашляховик. Спікер додав, що непогано себе почував у фінансовому плані до призначення на посаду, тому зараз йому вистачає коштів.

Варто зазначити, що заздрити українським нардепам є за що. Адже влони першочергово претендують на житло, їздять на службових авто, витрачають державні гроші на поїздки, готелі, обіди, безкоштовно їздять на громадському транспорті та обслуговуються у лікарнях. Хоча дуже часто в них є достатньо коштів заплатити за це самостійно.

Нагадаємо, Зеленський "розніс" чиновників на нараді в Тернополі: "Де вони?" відео.

Як повідомляв Знай.uа, золоті "однушки" і бюджетні "трійки": скільки коштує зняти квартиру в Києві в листопаді.

Також Знай.uа писав про те, що у Києві стартував опалювальний сезон, але є нюанс: де і чому в столиці все ще холодні батареї.