Комітет виборців України (КВУ) з'ясував, що президентська політична партіа ″Слуга народу″, яка має більшість у парламенті, не витрачає офіційних коштів на заробітну плату, що вказує на здійснення тіньової оплати праці – ″в конвертах".

Нещодавно голова Верховної Ради Дмитро Разумков у відповідь на звинувачення вигнаної з партії "Слуга народу" вагітної Анни Скороход в тому, що нардепам президентської фракції виплачують зарплату у конвертах, заявив, що народні обранці отримують офіційну заробітну плату, і їм "на чорно" ніхто не доплачує.

Однак, з'ясувалось, що заява спікера була обманом. Офіційних зарплат у партії "Слуга народу" взагалі не виплачують.

У партії президента Володимира Зеленського ″Слуга народу″ офіційно не працевлаштована жодна людина. Про це у середу, 20 листопада, заявив Комітет виборців України, проаналізувавши звіт політичної партії за ІІІ квартал 2019 року, що включає період із липня по вересень.

Згідно зі звітом партії ″Слуга народу″ про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за ІІІ квартал, в політичній партії офіційно не працює жодна людина. Так, в графі ″працівники складу апарату партії″ вказана цифра ″0″.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

КВУ навів для порівняння дані інших партій. Так, наприклад, у ВО ″Батьківщина″ офіційно працює 73 особи, в ″Європейській солідарності″ – 46 осіб, в Радикальній партії Олега Ляшка – 20, в ″Самопомочі″ – 264.

У КВУ звертають увагу й на те, що паотія ″Слуга народу″ не витрачала офіційно кошти на заробітну плату.

″Всього за період липня-вересня партія витратила 240 млн грн, із них 0 грн – на заробітну плату″, – йдеться в публікації.

Це може говорити про одне — зарплати ″слугам народу″ Зеленського платять у конвертах.

″Складно уявити парламентську політичну партію, в якій би працювали особи виключно на волонтерських засадах. Зокрема, партію, в якої немає оплачуваного на постійній основі бухгалтера, охорони, секретаря, працівників прес-служби та оргвідділу. Багаторічна практика вказує, що такі партії можуть здійснювати тіньову оплату праці – ″в конвертах″, – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

КВУ: у «Слузі Народу» офіційно не працює жодної особи Комітет виборців України продовжує аналізувати фінансові звіти...

Geplaatst door КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ op Woensdag 20 november 2019

Окрім того, за даними КВУ, в партії ″Слуга народу″ не зареєстровано жодного місцевого осередку зі статусом юридичної особи. І хоча закон ″Про політичні партії в Україні″ дозволяє існування місцевих організацій без такого статусу, експерти КВУ переконані, що це свідчить про централізований характер управління та може бути спробою тінізації партійного життя.

″Зокрема, такі місцеві організації не здатні проводити повноцінну фінансову та господарську діяльність через відсутність рахунків у банках. Однак це також полегшує життя партіям, які не зобов’язати звітувати про діяльність осередків без статусу юросіб перед НАЗК″, – пояснює Кошель.

Нагадаємо, виключена з фракції "Слуга народу" Анна Скороход заявила, що депутатам доплачують у "конвертах" по 5 тисяч доларів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Разумков заявив, що народні обранці отримують офіційну заробітну плату, у конвертах їм ніхто не доплачує.

Також Знай.ua писав, соцмережі бурхливо відреагували на батл Зеленського з Тимошенко