Віталій Безгін, народний депутат від фракції "Слуга народу", розповів в інтерв'ю, як змінять правила продажу землі.

Віталій Безгін, 112 Україна
Віталій Безгін, 112 Україна

Безгін розповідає, що в найближчі кілька тижнів у Верховній Раді буде зареєстровано проект закону про референдум про допуск іноземців до українського ринку землі в інтерв'ю Obozrevatel. Втім, Безгін повідомляє, що чекати результатів референдуму не будуть. Закон буде прийнятий раніше, але в ньому буде прописано вирішення питання про продаж землі вже після референдуму:

"До другого читання закону про ринок землі організувати референдум процедурно неможливо. Ми розуміємо, що потрібно зареєструвати законопроєкт, провести через два читання, призначити сам референдум, провести його. Тому юристи мають пропрацювати норму, яка передбачає вирішення питання по продажу землі вже після референдуму".

ринок землі, фото: Needpix
ринок землі, фото: Needpix

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Безгін пояснює, що референдум треба провести як можна швидше, щоб не поширювалася думка, нібито, "іноземці вагонами вивозитимуть цю землю". За словами Безгіна, в кінцевому варіанті закону поміняють граничний обсяг гектарів, який може придбати одна людина:

"Щодо граничного обсягу, рівень концентрації буде зменшено, про це говорили і в залі. Вважаю, що 200 тис. га – це багато, мені ближча позиція, що має бути вдесятеро менше. Сподіваюся, цифра зменшиться, і цим питанням вже займається Міністерство економічного розвитку".

Ринок землі, фото: Уніан
Ринок землі, фото: Уніан

Нагадаємо, раніше львівські слуги народу звинуватили Гончарука у державній зраді: офіційне звернення.

Також Знай.uа писав, що жити буде ніде: ціни на квартири зміняться вже в цьому місяці.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що фермерам доведеться йти до суду: як продати орендований пай.