Росія грубо порушила правила Міжнародного трибуналу з морського права, повертаючи додому українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", а також моряків, які були захоплені в полон на цих суднах. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ. У відомстві уточнили, що Кремль проігнорував умови Трибуналу, тримаючи українських моряків ще 4 місяці перш ніж звільнити з полону і відпустити додому. Також, як відомо, в Росії розграбували українські кораблі, вилучивши з них устаткування і озброєння, перш ніж повернути додому.

Прибуття українських кораблів в Очаків
Прибуття українських кораблів в Очаків

Також Кремль продовжує порушувати вимоги Трибуналу, адже не визнає імунітет українських моряків і не хоче повертати вилучене з кораблів обладнання. "Для того, щоб покласти край тривалому порушенню UNCLOS, Україна має право на остаточне, обов'язкове рішення про те, що Росія порушила статті 32, 58, 95 і 96 Конвенції", - додали в міністерстві. Зазначимо також, що в четвер, 24 листопада, в Арбітражному суді Гааги почалися слухання у справі "Україна проти Росії", а саме воно стосується нападу Росії на українські кораблі в Керченській протоці.

Прибуття українських кораблів в Очаків
Прибуття українських кораблів в Очаків

Нагадаємо, Зеленський пояснив, чому вийшов непоголеним до президента Чехії.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що звільнений з полону Путіна український моряк зіграв весілля.

Також "Знай.ua" писав, що захоплені РФ "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу" взяли курс на Одесу.