Міжнародний трибунал з морського права задовольнив позов України та зобов'язав Росію негайно звільнити 3 українських військово-морських кораблів та 24 членів їхніх екіпажів.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що міжнародний трибунал ухвалив надважливе рішення і прямо закликав російську владу звільнити незаконо ув'язнених українських моряків.

Відомо, що трибунал ухвалив рішення за трьома пунктами:

полонені моряки
полонені моряки

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще
  • Негайно звільнити та повернути українські кораблі (19 голосів "за", 2 "проти")
  • Звільнити та повернути українських моряків (19 "за"; 1 "проти")
  • Росія та Україна мають подати трибуналу звіт про виконання тимчасових заходів до 25 липня (19 "за"; 1 "проти").

Крім того на засіданні було зазначено, що можливості досягнення мирного вирішення конфлікту з боку України були вичерпані, українська сторона намагалася вести перемовини з Росією, втім безуспішно.

Також у рішенні йдеться, що Україна виконала 289 статтю конвенції перед тим, як звернутися із позовом. І трибунал прийшов до висновку, що він має повноваження для прийняття рішення, попри зворотні заяви РФ.

полонені українські моряки
полонені українські моряки

Варто нагадати, що до московського міського суду доправили ще дві четвірки наших військовополонених моряків, адвокати яких оскаржували подовження арешту до 24 липня та утримання у СІЗО "Лефортово". Через адвокатів вони передали вітання своїм ріднім, адже вони протягом останнього часу не отримують листів. Крім того вітання вони передали і президенту Зеленському.

Нагадаємо, спеціальний представник США в Україні Курт Волкер розповів, що бажання новообраного президента Володимира Зеленського провести обмін полонених у режимі "всіх на всіх" дуже хороша ідея. Дипломат підкреслив, що подібний план є дуже хорошим.

Як повідомляв "Знай.ua", в російській столиці в Лефортовському райсуді, де полонених українських моряків наша делегація зустріла оплесками, триває засідання, на якому розглядається питання про продовження запобіжного заходу морякам. російській столиці в Лефортовському райсуді, де полонених українських моряків наша делегація зустріла оплесками, триває засідання, на якому розглядається питання про продовження запобіжного заходу морякам.

Також "Знай.ua" писав, що на фрегаті Військово-морських сил Збройних сил України "Гетьман Сагайдачний" відбувся концерт на підтримку полонених РФ українських моряків.