У зв'язку з затриманням 24 моряків поблизу Керченської протоки 25 листопада, Україна подала на Росію позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Цю інформацію повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра юстиції України - уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина.

"Уряд вимагає визнання судом факту порушення Російською Федерацією прав 24 українських моряків у ході незаконного нападу на українські кораблі, поранення і захоплення моряків в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, їх незаконного тримання в пенітенціарних установах РФ і притягнення до кримінальної відповідальності". Іван Ліщина

Він вважає, що Росія порушила ст. 2, 3, 5, 6 і 38 Конвенції про права людини.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, в Чорному морі біля берегів Туреччини затонуло судно з російськими і українськими моряками, в результаті чого загинули четверо українців. Відомо, що аварію спровокував сильний удар хвилі.

Про це в коментарі "112" повідомив начальник Управління департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

"В територіальних водах Туреччини затонуло вантажне судно, яке ходило під прапором Панами. В результаті удару хвилі судно не витримало, розламалася і почало тонути. Команда дала берегової охорони сигнал про порятунок", – зазначив Кирилич.

Всього на судні було 13 членів екіпажу: дев'ять громадян України, двоє азербайджанців і двоє росіян.

Також раніше портал писав, що біля Кіпру сталася пожежа нафтового танкера. В результаті інциденту постраждали двоє членів екіпажу.

Як повідомляв "Знай.uа", під час шторму, який обрушився на окуповану Керч на минулих вихідних, у міському торговельному порту затонув 14-метровий буксир "РБТ-18"ростовської компанії "Магнус" з 700 дизельного палива на борту.

Також портал "Знай.uа" писав, що "вбивця підводних човнів" пронісся над Чорним морем і узбережжям Криму.