В російській столиці в Лефортовському райсуді, де полонених українських моряків наша делегація зустріла оплесками, триває засідання, на якому розглядається питання про продовження запобіжного заходу морякам.

В мережі українські журналісти опублікували потужне відео, на якому записано слова наших тимчасово полонених захисників.

Так, представниці українських ЗМІ вдалося поставити запитання капітану катера "Бердянськ" Денису Гриценку. Відповідаючи на питання про самопочуття і настрій, військовополонений сказав: "Дуже добре. Все добре, дякую. Слава Україні! Мій привіт Україні і найкращі побажання".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто нагадати, що позиція президента України Петра Порошенка полягає в тому, що він категорично заперечує проти принципу обміну полоненими "всіх на всіх". Про це в ефірі програми "Вечірній прайм" на телеканалі "112-Україна" заявив політолог Михайло Погребинський.

"Тобто одна сторона пропонує список, друга сторона список, обміняли — вирішили проблему. Що говорить Порошенко? Там є якісь люди, росіяни, взагалі не мають відношення до війни на Сході, чого це ми їх будемо міняти? Якщо б у нього була хоч крапля совісті, він би взагалі про це не замислювався. Якщо є можливість зробити так, щоб люди, які сидять у нас і там, щоб їх випустити, а кожна сторона вважає, що вона сидить незаконно, то навіть, якщо ви випустите зайвого, це буде в 100 разів краще, ніж нікого не випустите", — підкреслив Погребинський.

Нагадаємо, на легендарному українському фрегаті заспівали заради полонених українських моряків: музичний батальйон.

Як повідомляв Знай.uа український моряк врятував десятки іноземців.

Також Знай.uа писав, Зеленський дав клятву українським героям: я не підведу.