Саме туди з 21 листопада перейшли справи «Бурісми» і Гонтаревої. Про це написав політолог Олексій Голобуцький, повідомляє «Українські новини».

З 21 листопада прокуратура, згідно із законом, припинила функцію досудового розслідування. Це означає, що всі справи, які вела ГПУ, були передані в ДБР, НАБУ, СБУ і Нацполіцію.

«Серед них - та сама справа щодо «Бурісми», яка фігурує в процесі можливого імпічменту президента США. Дискредитація Байдена стала чи не головним завданням чинного президента США. В рамках цього завдання, за даними «Нью Йорк Таймс», люди Трампа залучили відомого українського прокурора Кулика, який повинен був довести незаконність доходів сина Байдена в Україні. Коли вся ця історія випливла на світло, Трамп опинився під загрозою імпічменту», - заявив Голобуцький.

За словами політолога, патрон Костянтина Кулика - Ігор Коломойський не зміг домовитися з генпрокурором Рябошапкою про те, що Кулик залишається в ГПУ.

27 листопада генеральний прокурор підтвердив, що Кулик звільнений з органів прокуратури через непроходження атестації.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

«Працювати Кулик продовжить, за моїми даними, в СБУ. Хто подзвонив Баканову з приводу цього «чорта»? І як новоспечений працівник спецслужби буде пояснювати своєму керівництву співпрацю з розстріляним в Росії агентом ФСБ Євгеном Жиліним?», - зазначив Голобуцький.

Раніше в ЗМІ було опубліковано листування Костянтина Кулика з колишнім главою терористичної організації «Оплот» Євгеном Жиліним, який воював на стороні ДНР і був убитий в Росії восени 2016 року. Костянтин Кулик неодноразово ставав фігурантом антикорупційних розслідувань.