Зоряна Скалецька, міністр охорони здоров'я України, заявила в інтерв'ю, що масового закриття лікарень в країні після переходу на нову модель фінансування та створення госпітальних округів не буде. Однак, Скалецька уточнила, що деяким медичним установам доведеться перепрофілюватися.

Зоряна Скалецька, УНІАН
Зоряна Скалецька, УНІАН

"Рішення про закриття, реорганізацію чи будь-що інше має здійснювати місцева влада, виходячи з розуміння як власник, як вони можуть організувати (роботу - ред.). Тому я більш ніж переконана, що не настільки актуальне закриття закладів, скільки правильне використання цього ресурсу приміщень", - заявила Зоряна Скалецька.

Зоряна Скалецька, gorod.dp.ua
Зоряна Скалецька, gorod.dp.ua

Голова МОЗ також зазначила, що більшість лікарень України перебуває у комунальній власності, тому міністерство не може займатися їх закриттям. Скалецька також акцентувала увагу на тому, що медустанови необхідно перепрофілювати:

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

сьогодні для місцевої влади швидше буде виклик, як перепрофілювати те чи інше відділення чи заклад, можливо, скомпонувати види закладів, відділень, аби мати можливість не просто забезпечити доступ, а ще й розширити його".

Нагадаємо, раніше в Україні стартував новий етап медреформи: безкоштовна спеціалізована допомога та підвищений рівень захисту пацієнтів.

Також Знай.uа писав, що в сім'ї глави МОЗ Скалецької поповнення, радісні кадри: "Яке щастя".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Скалецька придумала, як допомогти українцям з трансплантацією органів: "Всі пацієнти зможуть...".