Міністр охорони здоров'я, призначена президентом Володимиром Зеленським, Зоряна Скалецька розповіла хороші новини пацієнтам, яким необхідна трансплантація. Міністр зазначила, що як тільки прийшла на посаду, зайнялася пацієнтами, які перебувають у критичному стані і потребують негайних операцій, на які не завжди мають гроші. Про хороші новини чиновниця повідомила у своєму Facebook.

За її словами, вона провела брифінг, на якому обговорювалося лікування українців за кордоном, а також стратегія трансплантації. Для цього Скалецька зустрілася з командою і з родичами пацієнтів у критичному стані, яким необхідна термінова трансплантація. "Ми говорили з Дмитром Ковалем, який у нас в Офісі реформ займається питаннями трансплантації", - зазначила міністр.

Брифінг в Моз, Facebook
Брифінг в Моз, Facebook

За словами Скалецької, МОЗ вдалося знайти 233 мільйони гривень, які є залишками з інших програм, які можна направити на лікування таких хворих. Вона вже з дня на день подасть цей бюджет на розгляд Кабміну. "Сподіваюся, уряд підтримає, адже ми готові вже цього тижня зібрати комісію для розгляду рішення про направлення хворих на лікування за кордон", - зазначила голова МОЗ. За її словами, цих 233 мільйонів вистачило б на сотню пацієнтів, у яких вже є донори на трансплантацію.

Нагадаємо, Зоряна Скалецька розповіла про трансформацію системи охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Скалецька попередила про розширення програми "Доступні ліки".

Також портал "Знай.ua" писав, що глава МОЗ Скалецька розповіла, як зміниться медицина в Україні.