Покрокову інструкцію для всіх, хто будує об'єкти соціальної інфраструктури, представив радник прем'єр-міністра Юрій Голик. Інструкція також стане в нагоді тим, хто стежить за контролем якості будівництва, пише РБК-Україна.

За словами Голика, в основу документа покладено досвід роботи команди Дніпропетровської обласної адміністрації 2015-2019 років, де він обіймав посаду радника голови ОДА.
«Більше і крутіше, ніж ми в Дніпропетровській ОДА, не будував ніхто і ніколи в нашій країні. Потом, кров'ю, нервами, сивим волоссям, сотнями літрів випитої кави, тисячами пачок викурених сигарет, десятками тисяч кілометрів доріг, які ми проїхали, стежачи за втіленням кожного об'єкта, ми написали цей документ», - заявив радник прем'єр-міністра.

Документ є практичним мануалом для всіх, хто оцінює і приймає роботу підрядників.

«Цей документ - унікальна штука. Чисто практична. Вона безцінна. Для будь-якої будівельної компанії, яка будуватиме школу, садочок або стадіон, - каже Голик. - Безумовно, цей документ із задоволенням зроблять настільним всі опера в усіх правоохоронних органах країни. Просто тому, що там є 100 пунктів того, на що їм звертати увагу».

Раніше Голик повідомляв, що в Запоріжжі буде добудований легендарний міст, який почали зводити у 2004 році, а потім закинули. Рух по мосту відкриють через рік-півтора, повністю завершать проект протягом трьох років.