Ще в 2000 році президент Російської Федерації Володимир Путін попереджав про те, що Крим буде окупований. Про це повідомила заступник глава МЗС України Олена Зеркаль в інтерв'ю ATR.

Олена Зеркаль

Так, Зеркаль зазначила, що відповідна інформація зафіксована в архіві МЗС України, який їй потрібно було вивчати в процесі підготовки до міжнародних судів з країною-агресором.

"2000 рік. Путін бере кермо влади в Російській Федерації. В Російську Федерацію їде прем'єр-міністр Ющенко з міністром закордонних справ Тарасюком. У них відбувається зустріч. Про цю зустріч я не просто читала якісь розповіді. Ми, коли готувалися до наших справах, піднімали архіви", – розповіла Олена.

Олена Зеркаль

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Так от, є там лист за підписом Бориса Тарасюка на президента Кучму, в якому він розповідає про результати візиту. І частина цього листа присвячена тому, що Путін в 2000 році сказав, що він як людина глибоко не згоден з тим, що Крим – це частина України. Він вважає, що це історична несправедливість, яку треба виправити. Це був 2000 рік", – наголосила Зеркаль.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Сполучені Штати Америки можуть допомогти Києву в поверненні Криму.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган досить гостро відреагував на слова французького президента Еммануеля Макрона щодо "смерті мозку НАТО".

Також портал Знай.ua писав, що в Кремлі категорично відмовляються вести розмови про окупований Крим.