Таких масштабів будівництва інфраструктурних об'єктів, які відбувалися в Дніпропетровській області протягом 2015-2019 років, Україна ще не знала. Про це заявив радник прем'єр-міністра України Юрій Голик в інтерв'ю 11 каналу, пише Інформатор.

«Дніпропетровська область найбільша за територією в Україні. Це середня європейська країна. І ті масштаби будівництва інфраструктури, які тут відбувалися, до цього не відбувалися ніколи», - сказав Голик.

Подробиці будівництва описані Голиком у книзі «Нескінченність не для слабаків», яку він нещодавно презентував у Києві. Для того, щоб зробити прорив в інфраструктурі області, команді колишнього губернатора Валентина Резніченка, радником якого був Юрій Голик, довелося кардинально змінити підходи до проектного планування, які з великого бізнесу були застосовані до системи держуправління.

«У книзі багато фотографій, які показують різницю між тим, як було, і як стало. От не було дороги, і ось вона з'явилася. І таких фото 500 штук. Ось школа. Її не було, і вона з'явилася. Таких фото 70. А ось дитячі садки, їх 67. Ось садок був сірим і занедбаним, а ось на його місці новий побудували», - поділився подробицями про масштаби перетворень, які відбулися, радник прем'єра.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Сьогодні успішний досвід колишньої команди Дніпропетровської ОДА має попит на всій території України.

«Після того, як наша команда пішла, ключові співробітники звільнилися практично всі. Багато хто переїхав до Києва і, зокрема, до мене багато звертаються інші обласні адміністрації на рахунок того, щоб ці люди попрацювали в інших ОДА», - каже Голик.

Теперішнє завдання Голика, вже в якості радника прем'єр-міністра України, - поширити дніпропетровський досвід на всю Україну.

«Ми віримо, що з наступного року таке ж масштабне будівництво почнеться по всій країні», - сказав Юрій Голик.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський оголосив про старт всеукраїнського проекту з будівництва в 2020 році 100 шкіл, 100 дитячих садків і 100 стадіонів. Курирувати цю програму, в числі інших, буде Юрій Голик.