Народні депутати України, швидше за все, вже догралися. Під куполом Верховної Ради ставати жарко. Так, до регламенту українського парламенту проєктом Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України" пропонується внести зміни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті Верховної Ради України.

Верховна Рада, фото: РБК-Україна
Верховна Рада, фото: РБК-Україна

Так, з перерахованого, стає зрозумілим, як по-новому повинні поводити себе народні обранці в робочий час:

1. Про уточнення положень Регламенту Верховної Ради України в частині дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами під час пленарних засідань:

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

- про заборону вживати вирази або вчиняти діяння (дії або бездіяльність), які містять ознаки дискримінації;

- встановлення відповідальності за такі порушення у вигляді позбавлення народного депутата права брати участь у пленарних засіданнях (до п'яти пленарних засідань), у порядку, передбаченому статтею 51 Регламенту України.

2. Щодо дотримання дисципліни, норм етики і заборони вживати вирази або вчиняти діяння (дії або бездіяльність), які містять ознаки дискримінації, під час засідань комітетів Верховної Ради України;

3. Про заборону дискримінації з боку народного депутата при здійсненні ним своїх повноважень.

Верховна Рада, фото: lb.ua
Верховна Рада, фото: lb.ua

Також пропонується заборонити народним депутатам перешкоджати викладенню або сприйняттю виступу (вигуками, оплесками, вставанням, розмовами по мобільному телефону тощо). У разі порушення народними депутатами порядку проведення засідання такі народні депутати або особи можуть бути видалені з приміщення.

Нагадаємо, особливий статус Донбасу: Рада прийняла остаточне рішення.

Як повідомляв Знай.uа між Шепелєвим і Малаховим розгорілася недитяча ворожнеча через Фріске: чого не пробачив колишній співачки.

Знай.uа писав, Юзік зі "Слуги народу" зганьбився на місці жахливої пожежі в Одесі: епічне відео.