У четвер, 12 грудня, Міністерство внутрішніх справ провело екстрений брифінг, присвячений затриманню підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

У брифінгу взяли участь президент Володимир Зеленський та генпрокурор Руслан Рябршапка.

Брифінг провели очільник МВС Арсен Аваков та начальник кримінальної поліції Євген Коваль, які прозвітували про хід розслідування.

Арсеній Аваков попередив, що всі дані дозволив оприлюднити слідчий, а новини, які збираються розповісти - можуть шокувати присутніх.

″Інформація не тільки сенсаційна, але і шокуюча. Суспільство має розуміти межу між патріотизмом і зрадою. Підозрювані - люди відомі", - сказав міністр.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Аваков заявив, що причетних до вбивства журналіста Павла Шеремета набагато більше, ніж двоє.

У ході звіту Євген Коваль зазначив, що слідство мало 4 версії вбивства, але взяло за основу одну: дестабілізація ситуації в державі шляхом вбивства відомої особи.

В ході розслідування була проведена велика робота, зазначив Коваль. Найрезультативніша — відпрацювання відеокамер та експертих даних. Завдяки чому вдалося чітко виокремити підозрюваних осіб у виконанні вбивства Шеремета: військова медсестра Яна Дугарь, музикант і доброволець Андрій Антоненко, дитячий хірург в Охматдиті Юлія Кузьменко, і подружжя ветеранів війни на Донбасі Інна та Владислав Грищенки.

Експертні висновки підтвердили, що вибухівку під авто Шеремета заклали двоє: доброволець Антоненко і лікарка Кузьменко.

Євген Коваль зазначив, що всі названі прізвища — це підозрювані у виконанні вбивства Шеремета. Організаторів та замовників злочину не названо.

На брифінгу виступив генпрокурор Руслан Рябошапка. Він зазначив, що вся країна має надію дізнатися, хто ж був замовником вбивства журналіста Павла Шеремета. Так стало зрозуміло, що відповідь на це питання країні доведеться почекати.

Слідом виступив Президент України Володимир Зеленський, який також висловив сподівання, що вся країна зможе дізнатися прізвища замовників гучного вбивства Павла Шеремета.

"Але є ще одне питання - хто замовник. Я впевнений, що на це питання обов'язково знайдеться відповідь в следущий раз. Це буде.. я дуже хочу вірити, що це вже буде третя, остання зустріч з приводу цієї гучної справи, вбивства павла Шеремета. Третя. Мені не хочеться, щоб це було таким "серіалом"... Як ми говорили - для нас це дуже пріоритетна справа. На жаль, таких справ у країні ще багато... Але я впевнений, що так міцне співробітництво, яке є між правоохоронними органами - воно нам обов'язково знайде висновки... І обов'язково всі злочинці будуть за ґратами. Це і є відповідь на питання - "для чого всі ми разом працюємо?", - зазначив Володимир Зеленський.

Як відомо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

Нагадаємо, у Києві правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Як повідомляв портал Знай.ua, Національний союз журналістів звернувся до Зеленського щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Також Знай.ua писав про те, ким є затримані підозрювані у вбивстві Шеремета, та що про них відомо