Президент України Володимир Зеленський в Парижі під час зустрічі "нормандської четвірки" змінив порядок, висунувши питання контролю над кордоном і виборів на Донбасі.

Про це в інтерв'ю Lb.ua сказав представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Олексій Резніков. За його словами, поведінкою українського президента була спантеличена французька сторона, яка наперед підготувала чорновий варіант комюніке.

За деякими чутками, канцлер Німеччини Ангела Меркель після двосторонньої зустрічі з Зеленським була вкрай незадоволена. Однак Резніков відповів, що не був присутній на цій зустрічі і йому про це нічого не відомо.

Нормандська зустріч, фото: t1.ua
Нормандська зустріч, фото: t1.ua

За словами Резнікова, французькі колеги сказали, що їх лідери звикли трохи до іншого формату.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

"Вони кажуть: "Як це може бути?". Лідери звикли, що все заздалегідь обговорено, що у них є попередній якийсь чорновий варіант. Вони вважали, що комюніке вже заздалегідь було обговорено", – розповів представник України в ТКГ.

Нормандська четвірка, 24 канал
Нормандська четвірка, 24 канал

Український лідер їхав у Париж із конкретною метою, тож важливі питання для нього були передусім.

"Українська сторона так не вважала, бо виходила з того, що важливо. І що навіть якщо їхні політичні радники в чорновому варіанті щось написали, це не означає, що ми з цим згодні. Тому що мета Володимира Зеленського була говорити, обговорювати і знаходити рішення. І він базові речі – як то первинність кордону або виборів, – поставив на обговорення і в повістку дня", – додав Резніков.

Нагадаємо, що Трамп вчергове "викликав" Зеленського на розмову: що принесе нова зустріч.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Кремлі відреагували на нещодавні слова президента України Володимира Зеленського про готовність сто разів потиснути руку Володимиру Путіну, якщо Україні повернуть Крим.