Випливла цікава інформація, яким чином нардеп від "Опозиційної платформи — за життя" Ілля Ківа уникнув покарання за хабар. Виявилося, що вісім років тому Ківу, який був на той час заступником начальника Управління захисту прав споживачів у Полтавській області, звинуватили у вимаганні 1,5 тисячі доларів від підприємця Ігоря Горбатенко.

Після звинувачення у хабарництві нардепа затримали в ресторані 27 вересня 2011 року. В цей же день схопили його брата Дмитра — з грошима, які він повинен був передати Іллі, повідомляє Politeka.

Ківа в Раді, фото 5 канал
Ківа в Раді, фото 5 канал

У грудні 2013 року Жовтневий райсуд Полтави визнав Іллю Ківу винним в одержанні хабара та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 10 тисяч гривень з забороною обіймати посади державної служби на один рік — попри те, що злочин вважається тяжким. Як зм'якшувальну обставину суд врахував довідку з психіатричної лікарні.

У довідці вказано, що Ківа "перебував на лікуванні у Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні з діагнозом наслідки черепно-мозкової травми з психопатизацією особистості, є інвалідом 2 групи, має хворобливий стан здоров'я внаслідок перенесених закритих черепно-мозкових травм".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ілля Ківа
Ілля Ківа

У свою чергу Ківа заявив журналістам, що у нього почалися епілептичні напади, внаслідок перебування в СІЗО. Щоправда, про "психопатизацію" депутат нічого не коментував. У той же час нардеп повідомив, що після припинення епілептичних припадків, комісія визнала його здоровим.

Нагадаємо, раніше "темний лицар" висміяв імпровізовану ревізію Тищенка і Кравцова

Як повідомляв портал "Знай.ua", пранкер Джокер спілкувався з Кличком від імені "слуги народу" Миколи Тищенка

Також "Знай.ua" писав, що Тищенко зі "Слуги народу" познущався з журналістів