Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив про те, що в процесі обміну військовополоненими між Україною та Росією з’явилась нова перепона, пишуть РосЗМІ.

За словами Лаврова, необхідним є “процесуальне очищення” усіх, хто знаходиться в списках на обмін. Цю вимогу висунула українська сторона в тристоронній контактній групі. Також Лавров повідомив про те, що узгодити списки для обміну всіх встановлених полонених закликали ще під час Норманської зустрічі. При цьому розглядалась формула обміну “всіх на всіх”.

Лавров, фото - ІноЗМІ
Лавров, фото - ІноЗМІ

Проте Лавров зазначив, що не під час складання списків усі ці роки, не всі вони були взаємно підтверджені. А це означає, що з’явилась нова перепона на шляху повернення українських полонених додому до Нового року.

Нагадуємо, що частина полонених не захотіла повертатись на тимчасово окуповані території Донбасу.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський не говорив з Путіним про Крим на "нормандському саміті": українцям розкрили причини.

Також "Знай.ua" писав, що в'язні Кремля скоро повернуться в Україну: стали відомі деталі нового обміну полоненими.