Президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками компаній, які є учасниками паливного ринку, нафто- та газовидобувної галузі й мереж автозаправних станцій. Головними питаннями наради були зниження цін на пальне на українських АЗС та детінізація ринку.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

"Ми звертаємося до вас з пропозицією більш активно відреагувати на зміцнення курсу та зменшити відповідно ціну на бензин. Не надати знижки, а (зменшити ціну - ред.) на табло", – заявив президент.

За словами заступниці керівника Офісу президента Юлії Ковалів, реальна ціна на пальне дуже відрізняється від тої, яку встановлюють компанії відповідно до програм лояльності.

"Така ситуація невластива більшості європейських ринків – коли є настільки великі програми лояльності. Ми пропонуємо ціну, за якою ви реально продаєте бензин, перекласти на стелу (електронне табло – ред.) й оптимізувати програми лояльності, чим збільшити конкуренцію на ринку", – наголосила вона.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

У свою чергу представники компаній поскаржилися на діяльність нелегальних АЗС та вказали на той факт, що майже 25% автозаправних станцій працюють поза законом, крім того, діють нелегальні нафтопереробні заводи.

"Ми готові допомогти. Якщо у вас є дані за областями – надайте нам. З нелегалами ми розберемося… Я вам обіцяю, що від січня, після свят, почнемо дуже жорстко боротися зі всіма нелегалами", – відповів Зеленський.

Наступна зустріч президента з представниками компаній запланована на січень, на ній, зокрема, обговорюватимуть проблему боротьби з нелегальними АЗС.

Нагадаємо, в Україні нарешті почало дешевшати пальне.

Як повідомляв портал Знай.ua, гривня зміцнюється, а ціни зростають: юрист прокоментував економічні дива "слуг народу"

Також Знай.ua писав, в Україні почали масово закривати незаконні АЗС