У четвер, 26 грудня, НБУ на міжбанку скупив майже мільярд доларів. Про це розповів Сергій Наумович в Facebook.

"НБУ вирішив сьогодні купити на міжбанку без малого мільярд доларів. Ось вранці просто (чи не просто) прокинулися чиновники Нацбанку і їм прийшла думка: а чи не купити нам 0.7 лярдов доларів? І купили", - пише він.

Така покупка призвела до того, що на міжбанку різко впала гривня, а НБУ не дали жодних пояснень.

курс долара і євро
курс долара і євро

"На сайті НБУ ніяких пояснень про те, чому сьогодні було скоєно десь 10% всього обсягу викупу валюти за 2019 рік. За один день. Зате є вкрай важлива новина про "Черговий аукціон із продажу пам’ятних монет". Ой, як інформативно! Респект, хлопців!", - пише він.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

При цьому автор представив ситуацію, в якій хтось мав інсайдерську інформацію про те, що планується велика покупка долара, що обов'язково спричинить обвал гривні.

"А уявіть, якщо хто-то за кілька місяців володів інформацією про таку дату. Ця людина на рівному місці збагатився на десятки, сотні мільйонів гривень з допомогою тупий спекулятивної операції. Тут слово "бариги" дуже близько до свого призначення", - резюмує він.

Нагадаємо, в Україні зміниться порядок виходу на пенсію, що треба знати.

Як повідомляв Знай. ua, половина українців ризикують зустріти старість у злиднях.

Також Знай. ua писав, що українцям перерахують пенсії за грудень.