Президент України Володимир Зеленський підписав закон про приведення у відповідність деяких законодавчих актів змін у Конституції стосовно недоторканності народних депутатів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Офісу президента.

Володимир Зеленський, фото Getty Images
Володимир Зеленський, фото Getty Images

Як відомо, 18 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект № 388-IX, спрямований на гармонізацію положень законодавчих актів відповідними конституційними нормами. За законопроект проголосували 291 народний депутат крім фракцій "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос".

Верховна Рада
Верховна Рада

"... Закон визначає особливості в частині початку досудового розслідування в щодо народного депутата України, затримання, обрання в щодо нього запобіжного заходу, проведення слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій", - відзначили в ОП.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, що Володимир Зеленський підписав Виборчий кодекс, який був прийнятий з урахуванням його пропозицій.

Як повідомляв портал Знай.ua, офіцер Збройних Сил України, ветеран антитерористичної операції, волонтер Мирослав Гай розповів про головну помилку президента України Володимира Зеленського з врегулювання ситуації на Донбасі.

Також портал Знай.ua писав, що президент Володимир Зеленський скасував дисциплінарні стягнення у вигляді догани, які були оголошені двом заступникам голови Офісу Президента.