Стало відомо, що в Офісі президента України Володимира Зеленського заявили, що узгодження нових списків для обміну полоненими почнеться вже в січні 2020 року, а сам обмін може відбутися до кінця цієї зими. Про це заявила прессекретар глави держави Юлія Мендель.

Обмін полоненими

Так, вона стверджує, що про початок узгодження нових списків на обмін полоненими український лідер домовився з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним під час телефонної розмови у вівторок, 31 грудня. Однак, імена та кількість затриманих-поки не повідомляється.

"Проте сподіваємося, що при швидкій роботі і технічних можливостях майбутній обмін відбудеться вже взимку 2020 року", - заявила Мендель.

Мендель вказала, що йдеться про звільнення українців, зокрема і кримчан, які перебувають у Криму і на території Росії, та росіян, які перебувають в Україні.

Популярні новини зараз
"Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат
Показати ще

Обмін полоненими

Нагадаємо, що президенти України і РФ говорили по телефону і домовилися про погодження списків для проведення подальшого обміну утримуваними українцями і росіянами.

Як повідомляв портал Знай.ua, в рамках обміну полоненими Україна віддала бойовикам "ДНР" військову злочинницю Ларису Чубарову "Терезу", яка є вбивцею і виконавицею жорстоких тортур над українськими захисниками.

Також портал Знай.ua писав, що колишніх силовиків передали на окуповану територію Донецької області в рамках обміну утримуваними особами між Україною і ОРДЛО. Екс"беркутівці" заявили про свою невинність.