Нещодавно з'явилася інформація, що Печерський суд Києва звільнив з-під варти Гелані Межиєва та Павла Нікіфорова — членів групи росіянина Юсупа Абуєва, ймовірного організатора замаху на депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва. Однак правоохоронці спростували таку інформацію.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Київ, передають "Факти".

"Постанова Печерського районного суду, на яку посилаються ЗМІ, стосується зміни заходів особам, які є фігурантами іншого кримінального провадження, пов'язаного з незаконним позбавленням волі людини й вимаганні", — йдеться у повідомленні прес-службі прокуратури.

Замах на Соболєва, Уніан
Замах на Соболєва, Уніан

У відомстві зазначили, що згадана кримінальна справа не пов'язана з організацією замаху на вбивство депутата Соболєва і під час його вчинення ці особи вже перебували під вартою.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Наголошуємо, що двоє підозрюваних у вбивстві 3-річного сина депутата В'ячеслава Соболєва перебувають під вартою і суд не змінював ним заходів. А особа, яка обґрунтовано підозрюється в організації цього злочину, з 19 листопада 2019 року перебуває в розшуку МВС України. Його місцеперебування в даний час встановлюється", — підкреслили правоохоронці.

В'ячеслав Соболєв і його загиблий син, 24 канал
В'ячеслав Соболєв і його загиблий син, 24 канал

Зазначимо, що у понеділок, 1 грудня, кілер хотів убити депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва, однак поцілив у його 3-річного сина від третьої дружини Інни Соболєвой.

Вбивство дитини сталося, коли депутат Київської облради В'ячеслав Соболєв їхав за кермом свого Range Rover. В авто разом із ним на задньому сидінні були його дружина та син. Коли він зупинився на світлофорі, то почув постріл і крик своєї дружини. Невідомі вистрілили просто в трирічного сина депутата.

Нагадаємо, раніше мати загиблого трирічного Сашка Соболєва зважилася на відчайдушний крок.

Як повідомляв портал Знай.uа, дружина депутата Соболєва розкрила правду про розстріл її трирічного сина.

Також "Знай.ua" писав, про жорстокий розстріл похресника Білик в Києві: українцям показали фото підозрюваних кілерів.