Канцлерка Німеччини Ангела Меркель відвідає Москву 11 січня та зустрінеться з російським президентом Володимиром Путіним. В МЗС України заявили про свої очікування від зустрічі. Передбачається, що вона допоможе спонукати Росію до виконання домовленостей нормандського саміту.

Прессекретар МЗС Катерина Зеленко розповіла, що Україна цінує підтримку уряду Німеччини і особисто канцлерки щодо її територіальної цілісності і державного суверенітету. Зеленко також зазначила, що українська сторона перебуває в тісному контакті з німецькими колегами і координує кроки щодо реалізації Мінських домовленостей.

Меркель, фото - tass
Меркель, фото - tass

"Ми виходимо з того, що візит канцлера до Москви стане важливим в контексті спонукання Росії виконати свої зобов'язання відповідно до домовленостей, досягнутих в Парижі", - підкреслила Зеленко. Катерина Зеленко

Відомо, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель відвідає Москву 11 січня на запрошення російського президента Володимира Путіна. Лідери країн обговорять українське питання у контексті реалізації мінських угод від 2015 року та домовленостей, досягнутих на саміті в нормандському форматі 9 грудня 2019 року в Парижі.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Путін і Меркель, Delo.ua
Путін і Меркель, Delo.ua

Нагадаємо, раніше Путін привітав із Новим роком 40 президентів, проігнорувавши Зеленського, Дуду та інших

Як повідомляв портал "Знай.ua", Трамп у новорічну ніч розніс Меркель і Макрона за "покинуту" Україну: "Потрібно більше"

Також "Знай.ua" писав, Путін, Зеленський, Макрон й не тільки: топ-10 політиків, які можуть наблизити мир на Донбасі