У пресслужбі КМДА повідомили про опублікований проект історико-архітектурного опорного плану Києва. Замовником став КО «Інститут генерального плану м. Києва», зазначає голова Київської міської партійної організації “Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна” Олександр Федоренко.
Вартість проєкту поки не розголошується, але відомо, що він створений в рамках нещодавно презентованого Кличком генплану. Такі дії влади прокоментував голова київського осередку партії Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.
«Почну з банального. Поки друзі-забудовники Кличка займалися будівництвом в Києві у всіх місцях, в тому числі й історичних, такий історико-архітектурний план був непотрібен. Як тільки міський очільник втратив свого вірного друга Микитася, одразу вирішив ввести обмеження. Цікаво, а влада вже розібралась з тими забудовами, що вже будуються чи вже зведені в історичних місцях або на місці історичних пам`яток?»
Політик зазначив, що такий план не врятує столицю.
«Сьогодні історичну частину міста може врятувати лише зміна влади, почний реєстр всіх історичних пам`яток і зон. Необхідно ліквідувати забудови, які вже порушили правила будівництва і загрожують пам`яткам. Цього влада робити не буде, скільки це реальні дії, а в нас столична влада працює лише на папері. До речі, ми ще не знаємо в скільки нам обішовся цей папірець з презентацією на сайті КО «Інститут генплану». Зверніть увагу на двомовність сайту та переконайтесь в професіоналізмі цієї структри».