Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо зробив гучне звернення стосовно авіакатастрофи літака МАУ. Так, він заявив, що до падіння українського судна причетний Іран, який і збив його своєю ракетою. Окрім цього, відповідну заяву зробив і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який погоджується зі словами попередника.

"У нас є дані розвідки — як канадської, так і союзників — які вказують на те, що літак збила іранська ракета "земля-повітря", — сказав Трюдо

Окрім цього, він додав, що український літак могли підбити навмисно, адже про це свідчать дані канадських спеціалістів, які тісно працюють з британськими та з українськими колегами.

Аварія літака МАУ в Ірані, фото: Уніан
Аварія літака МАУ в Ірані, фото: Уніан

"Сім'ї загиблих хочуть відповідей. Я хочу відповідей… Тож важливо провести ретельне й повне розслідування, аби зробити остаточні висновки", — підсумував прем’єр Канади.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також ці слова підтверджує і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який додав, що розслідування обов'язково покаже "хто винен".

Нагадаємо, що український літак МАУ помилково збила іранська ракета, - ЗМІ

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо