Високосний 2020 рік почався із подій, які сколихнули весь світ. Серед них масштабні пожежі в Австралії, які не вдається зупинити вже декілька місяців, удар по базах США в Іраку, вбивство генерала Сулеймані та аварія літака МАУ, яка забрала життя майже двох сотень людей.

Вже тривалий час в Австралії продовжуються масштабні пожежі, які щоденно забирають життя сотень тварин і місцевих мешканців. За підрахунками екологів, вже загинуло понад пів мільярда тварин. Лісові пожежі охопили східне узбережжя Австралії в середині жовтня минулого року. За це час було знищено понад 6,5 млн гектарів лісу, близько 2 тис. житлових будинків і близько 3 тис. адміністративних і господарських будівель. У вогні загинули 25 осіб, серед яких троє пожежників.

Пожежі в Австралії, фото: cnn.com
Пожежі в Австралії, фото: cnn.com

В ніч на 3 січня по військовій базі біля міжнародного аеропорту Багдада було завдано три ракетних удари. США за наказом президента Трампа знищили іранського генерала Сулеймані, командувача підрозділом "Кудс" Вартових ісламської революції. Дональд Трамп заявив, що його країна врятувала багато життів, ліквідувавши генерала Касема Сулеймані.

У відповідь Іран здійснив атаку на американські об'єкти 8 січня. Тоді так званий "Корпус вартових ісламської революції" (КВІР), в рамках операції "Мученик Сулеймані", запустив по об'єктах Сполучених Штатів Америки в Іраку 15 крилатих ракет.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Похорон Касема Сулеймані, УП
Похорон Касема Сулеймані, УП

Пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії", на борту якого знаходилося 180 осіб, розбився зранку 8 січня незабаром після злету з аеропорту Імама Хомейні в столиці Ірану. Рейс PS 752 прямував з Тегерана в Київ. Всі, хто знаходився на борту українського літака, загинули.

На борту Боїнгу 737 знаходилися 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. За однією з версій падіння літака сталося внаслідок випадкового потрапляння ракети, згідно з іншою — черз загоряння двигуна. Наразі чорний ящик передано правоохоронним органам Ірану для розшифрування.

Аварія літака МАУ в Ірані, фото: Уніан
Аварія літака МАУ в Ірані, фото: Уніан

Нагадаємо, аварія українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо

Як повідомляв портал "Знай.ua", американське посольство в Багдаді потрапило під мінометний обстріл: є жертви, відео

Також "Знай.ua" писав, що пожежі в Австралії перетворилися на екологічне лихо: як борються з нещадним вогнем небайдужі