Канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула до Росії для того, щоб провести кризові переговори з президентом Володимиром Путіним, повідомляє Deutsche Welle.

Разом з Меркель на зустріч з Путіним прибув міністр закордонних справ Німеччини Хайко Мас. Під час розмови Меркель та Путін планують обговорити наступні кроки щодо врегулювання конфлікту на Донбасі перед наступною зустріччю у Нормандському форматі, яка пройде в Берліні навесні. Також у своїй розмові вони торкнуться ескалації подій в Ірані.

Ангела Меркель і Володимир Путін, фото: euroua.com
Ангела Меркель і Володимир Путін, фото: euroua.com

Варто зазначити, що востаннє Меркель зустрічалась з Путіним в Росії у 2018 році — ця зустріч проходила в Сочі. А у Москву канцлер Німеччини востаннє приїжджала ще п’ять років тому для участі в урочистих заходах на честь семидесятиріччя перемоги над гітлерівською Німеччину.

Нагадуємо, що нещодавно про свої очікування від зустрічі Меркель та Путіна повідомили в Міністерстві закордонних справ України — зокрема про те, що сподіваються на те, що канцлер Німеччини зможе закликати презизента Росії до виконання нормандських домовленостей.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Трамп у новорічну ніч розніс Меркель і Макрона за "покинуту" Україну: "Потрібно більше".

Також "Знай.ua" писав, Путін, Зеленський, Макрон й не тільки: топ-10 політиків, які можуть наблизити мир на Донбасі.