В Україні менше половини працездатних громадян працюють легально. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства Тимофій Милованов.

За словами Милованова, лише 12,8 мільйона зі 28,5 працездатних українців працюють легально.

"Половина з нас працює за кордоном або нелегально", – сказав міністр.

Міністр також зазначив, що уряд має на меті зменшити безробіття до 5%.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Також, за словами Милованова, метою уряду є скорочення терміну пошуку роботи до двох місяців, зараз цей термін складає 3,5 місяця.

Наприкінці грудня Кабінет міністрів вніс до парламенту законопроєкт "Про працю". Документ передбачає розширення соціальних прав працівників, збільшення кількості легальних робочих місць та підвищення доходів працівників по всій Україні.

Нагадаємо, українці, які виїжджають на заробітки в Польщу, часто потрапляють у неприємні ситуації. І всьому виною недобросовісні посередники і роботодавці.

Як повідомляв портал Знай.ua, українським заробітчанам відкриє двері Канада

Також Знай.ua писав, що зміниться у Трудовому кодексі 2020 року