У Міністерстві культури вже підготували законопроект, який передбачає відповідальність за дезінформацію, та найближчими днями його презентують. Про таке зізнався заступник міністра Анатолій Максимчук у розмові з главою Спілки журналістів України Сергієм Томіленком.

Зауважимо, що ще у минулому році про підготовку цього закону стосовно дезінформації говорив міністр культури Володимир Бородянський:

"Ми готові представити його до другого етапу обговорення. Враховуючи велику суспільну важливість цього законопроекту, який стосується в першу чергу державної і інформаційної безпеки, глибоко переконаний, що він повинен проходити через публічний діалог", - тоді казав Бородянський.

Володимир Бородянський, Телекритика
Володимир Бородянський, Телекритика

Наразі ж стало відомо, що його вже підготували та з дня на день його оприлюднять. Відтак, законопроект передбачатиме кримінальну відповідальність за поширення дезінформації, щоправда, не у вигляді позбавлення волі, а штрафів та заборони займатися тією чи іншою діяльністю.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Водночас, уряд планує відкрити державний центр цензури під назвою "Спецофіс уповноваженого з блокування контенту", який буде займатися блокуванням тієї інформації, яку влада буде вважати неправдивою.

Нагадаємо, раніше українці почули другу "плівку Гончарука" і оніміли: "А у нас реально немає планів!"

Як повідомляв портал "Знай.ua", будинок Зеленського "взяли в облогу" розлючені і працьовиті: чого вимагають від президента

Також "Знай.ua" писав, що помічники нардепів отримали у грудні 2019 зарплати понад 100 тисяч грн: документ