Україна зайняла 44-е місце з 67-ми в рейтингу найбільш технологічно розвинених країн, на дві позиції випередивши Росію.

Україна увійшла в топ-50 найбільш технологічно розвинених країн світу за рейтингом видання Global Finance. Про це повідомляє Голос Америки.

Україна обігнала Росію на два пункти, незважаючи на те, що країна має економіку в 14 разів менше, помітили укладачі індексу.

"Можливо, це через те, що Україна з давніх часів була центром технологій колишнього Радянського Союзу і тепер вибудовує свою освіту і бізнес-інтереси з метою просування галузі високих технологій", - йдеться в дослідженні.

Росія показала найгірші результати за всіма показниками, включаючи низький рівень використання смартфонів, і рівень конкурентоспроможності в сфері цифрових технологій, відзначають автори рейтингу.

Рейтинг сформований на основі чотирьох показників, включаючи кількість інтернет-користувачів по відношенню до загального населення; частка населення, що користується смартфонами; відсоток населення, що користується LTE, а також загальний індекс конкурентоспроможності в сфері цифрових технологій, який визначається на основі відкритості до розробки нових технологій і створення інновацій.

Нагадаємо, Україна потрапила в глобальний рейтинг інтернет-з'єднання

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Київ потрапив до рейтингу найбагатших міст світу

Також Знай.ua писав, Україна потрапила до світового рейтингу