Київ та ще вісім обласних центрів України увійшли до переліку найдорожчих міст світу, складеному у рамках проекту Numbeo.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на дані фахівців.

Київ

При складанні рейтингу оцінювали міста, порівнявши вартість продуктів, проїзду та житлово-комунальних послуг, а також купівельну спроможність населення.

Всього до переліку потрапили 440 міст. Перше місце вже традиційно посів Цюріх (Швейцарія). До п’ятірки лідерів увійшли також ще 4 швейцарських міста: Базель, Лозанна, Женева та Берн.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Найдорожчим українським містом став Київ, який у загальному переліку посів 347 місце. За ним розташувалися Одеса (361 місце), Харків (376), Дніпро (383), Вінниця (384) та Львів (385). Також в списку є Тернопіль (392 місце), Запоріжжя (395) і Миколаїв (381).

Нижче Києва в рейтингу виявилися Анталія (Туреччина) – на 387 місці, Бургас (Болгарія) – на 358-у, Тбілісі (Грузія) – на 404-му рядку та Делі (Індія) – на 405-му місці.

Київ

Нагадаємо, з'явилася інформація, що з 2021 року ЄС вводить нові правила з безвізу.

Як повідомляв портал Знай.ua, з 2021 українцям доведеться проходити додаткову перевірку для в'їзду в країни Європи.

Також портал Знай.ua писав, що згідно з підсумками 2019 року Україна посіла 43 місце серед 200 країн у рейтингу паспортів світу.