Член наглядової ради "Укрзалізниці" і екснардеп Сергій Лещенко розкритикував лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко за її "нових ворогів" – грантоїдів. Лещенко зауважив, що вона більше не згадує "грішки" минулої влади, не бореться з олігархами, а замість цього виступає проти легалізації азартних ігор і марихуани.

Юлія Тимошенко практично повністю змінила свій колишній образ борця з корупцією та олігархами. Зараз Тимошенко виступила проти легалізації азартних ігор.

Юлія Тимошенко, скріншот: "Свобода слова"
Юлія Тимошенко, скріншот: "Свобода слова"

"Давайте ще поставимо величезний хрест на залишках нашої духовності і моралі … 4 мільярди гривень до бюджету отримаємо. Вони не кажуть, що для того, щоб 4 мільярди гривень з грального бізнесу отримати в бюджет, треба щоб 40 мільярдів гривень українці програли", – сказала Тимошенко в ефірі. Юлія Тимошенко

Лещенко у відповідь зауважив, що саме Тимошенко ще 11 років тому, перебуваючи на посаді прем'єра, заборонила азартні ігри, підігравши Путіну та давши старт чорному ринку ігрової індустрії. Крім того, зі слів екснардепа, Тимошенко знайшла собі нових ворогів – грантоїдів, які, як переконана політик, керують країною.

"Перше, що вони зробили – вони розставили свої кадри. Більша частина українського уряду, включаючи прем'єр-міністра, крім того, частина керівників комітетів, частина силовиків, Національний банк – це люди, які працювали за гранти, в тому числі на глобальні фінансові структури. Вони зайняли офіційні посади. Тобто люди, які багато років отримували гранти, за лобіювання інтересів великих глобальних фінансових структур, перше, що зробили, стали на посаді", – заявила Тимошенко. Юлія Тимошенко

У відповідь Лещенко нагадав, що ще зовсім недавно Тимошенко боролася зовсім з іншими ворогами: Януковичем, корупціонерами, Медведчуком, а зараз у неї більше немає ворогів-олігархів.

Юлія Тимошенко, скріншот: "Свобода слова"
Юлія Тимошенко, скріншот: "Свобода слова"

Також у своєму виступі Юлія Володимирівна запропонувала внести в Конституцію поняття "традиційної сім'ї" для того, щоб захистити шлюб.

"Я до одностатевих шлюбів ставлюся приблизно так: треба закріпити в Конституції традиційну сім'ю, де чоловік і жінка повинні створювати сім'ю і жити. Якщо у людей є інше бачення на це, то це їх особиста справа. Але робити це частиною Конституції і навпаки це підштовхувати... Я вважаю, що це просто якась дивна історія", – каже політик. Юлія Тимошенко

Тут Лещенко наголосив, що поки Тимошенко бореться проти легалізації одностатевих шлюбів, азартних ігор і виступає за духовність, члени її сім'ї вже давно обрали життя в тих країнах, де все це вже давно дозволено.

Юлія Тимошенко, скріншот: "Свобода слова"
Юлія Тимошенко, скріншот: "Свобода слова"

В ефірі Тимошенко також заявила, що членам наглядової ради Укроборонпрому платять 300-400 тис. грн і публічно поцікавилася зарплатою заступника гендиректора підприємства Мустафи Найєма, на що він відповів:

"За дивною випадковістю 25% однієї з фірм-партнерів цієї компанії володів…голова миколаївського осередку партії "Батьківщина". І саме ця компанія сплатила 1,3 мільйона доларів США за послуги американських лобістів для лідера Юлії Тимошенко". Мустафа Найєм

Повідомляється, що заробітна плата Найєма нібито складає 310 тис. грн, однак офіційно цю інформацію екснардеп не прокоментував. А Лещенко нібито буде отримувати 588 тис. грн, але й він цю інформацію не підтверджує.

Юлія Тимошенко, скріншот: "Свобода слова"
Юлія Тимошенко, скріншот: "Свобода слова"

Сергій Лещенко, скріншот: Телеграм
Сергій Лещенко, скріншот: Телеграм

Нагадаємо, раніше Тимошенко заговорила про прем'єрство за Зеленського: лідерка "Батьківщини" назвала умову

Як повідомляв портал "Знай.ua", Вакарчук, Тимошенко, Медведчук, Новинський: де відпочивали на свята політики

Також "Знай.ua" писав, що Тимошенко заборонила українцям стрибати в ополонку на Водохреще: "Ні Іоанн Хреститель, ні сам Ісус..."