Окупаційна влада Криму відреагувала на плани Меджлісу кримськотатарського народу організувати та провести "Марш гідності", під час якого передбачається масовий перетин адміністративного кордону з півостровом.

У відповідь так званий глава Криму Сергій Аксьонов написав у Facebook, що у разі "вторгнення" на півострів окупанти будуть діяти жорстко. У повідомленні глави окупаційної адміністрації йдеться про:

Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

"Це професійні провокатори, які звикли використовувати людей у якості витратного матеріалу для досягнення своїх цілей. Подивимося, чим закінчиться весь цей інформаційний галас. Якщо справа дійсно дійде до спроб незаконного перетину кордону, до спроб вторгнення на російську територію, то такі дії, безумовно, будуть жорстко припинятися і відповідно до закону"

Крім того, Аксьонов порадив українській владі "задуматися про наслідки провокації" і заявив, що в Криму "вистачить сил напоумити будь-якого шантажиста". Відреагувала й колишній самопроголошений прокурор Криму, а нині — депутат Держдуми РФ Наталія Поклонська, заявивши, що на півострові для учасників ходи підготують "святкові автозаки".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наталія Поклонська
Наталія Поклонська
pikabu.ru

Про намір організувати подібний захід голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомив на початку грудня. Для цього вже створено штаб. Вчора він назвав дату заходу - 2 травня 2020 року.

Нагадаємо, обмін полоненими з Росією: Зеленський в Ізраїлі зробив важливу заяву

Як повідомляв портал "Знай.ua", повний провал або несподіваний успіх? Експерти підбили перші підсумки реформ Зеленського в оборонному секторі

Також "Знай.ua" писав, що кримінальна справа за жарти про Путіна та релігію: стендап-комік втік з країни через переслідування