Володимир Зеленський запросив великий американський бізнес до розбудови інфраструктури в Україні. На зустрічі з Майком Помпео президент лобіював інтереси металургії, енергетики і "Укрзалізниці".

У п'ятницю, 31 січня, під час спільної прес-конференції з держсекретарем США Майком Помпео президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зацікавлена в придбанні американських локомотивів, в залученні до розробки нафтових і газових родовищ компаній зі Сполучених Штатів, а також в знятті торгових бар'єрів для імпорту сталі в США.

Президент запросив американців до участі в проектах з видобутку українського природного газу та нафти а також у проектах з будівництва доріг в Україні.

"Ми запрошуємо великий американський бізнес для видобутку українського природного газу і нафти. Очікуємо на участь американських компаній у конкурсах на розробку ділянок Чорноморського шельфу", – зазначив Володимир Зеленський.

Також Зеленський порушив питання скасування Вашингтоном мит на імпорт сталі з України у розмірі 25%.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Розраховуємо, що США зможуть усунути торговельні обмеження, такі, як захисні мита на імпорт сталі в розмірі 25%. Це чутливе питання для нашого металургійного експорту, тож ми сподіваємося на скасування цього мита для України", - підкреслив президент.

Прес-конференція Зеленського і Помпео, фото: president.gov.ua

Крім того, Зеленський додав, що вже ведуться переговори про закупівлю нової партії локомотивів американського виробництва.

"Ми зацікавлені разом з американською стороною посилити розвиток залізничної галузі України. Міністерство інфраструктури та Укрзалізниця вже ведуть переговори про закупівлю нової партії локомотивів американського виробництва", – сказав Глава держави у заяві для ЗМІ.

Зеленський підкреслив, що Україна прагне вибудувати ефективну співпрацю зі Сполученими Штатами, зокрема у реалізації спільних кейсів у різних сферах.

"Я впевнений, що 2020-й стане роком, у якому ми відчутно збільшимо інвестиційну й торговельну співпрацю між Україною та США", – наголосив Президент.

Помпео відповів, що команди переговірників дійсно обговорили ряд економічних питань і він бачить економічні можливості для прибуття американського бізнесу в Україну.

Нагадаємо, 31 січня президент України Володимир Зеленським зустрівся з Державним секретарем США Майком Помпео

Як повідомляв портал Знай.ua, Майк Помпео і Володимир Зеленський після зустрічі дали брифінг журналістам і відповіли на важливі питання

Також Знай.ua писав, Помпео по дорозі у Київ, почав мстити "незручним" журналістам.