У четвер, 30 січня, Андрій Портнов опублікував запис розмови співробітника СБУ Андрія Омельченко. На записі він спілкується з одним із фігурантів справи Шеремета - Владиславом Грищенком з позивним "Буча", радячи йому як заховати "кінці у воду".

Один з членів слідчої групи у справі Шеремета, старший слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Нацполіції України Олексій Катинський, повідомив, що слідство вже взяло в розробку ці матеріали і має намір викликати на допит Андрія Омельченка. Про це пише "Страна".

"У зв'язку з цим фактом ми вже зробили запит в СБУ, щоб встановити, чи є така людина там, чи справді він там служить і яку посаду займає. Нас здивував цей розмову. Він має місце бути. Ще раз підкреслюю, що ми дізналися з відкритих джерел про це, перевіряємо. Обов'язково викличемо Андрія Омельченка на допит. І дізнаємося конкретні обставини", - заявив Олексій Катинський виданню.

На запитання, як він оцінює те, що людина, яка служить в СБУ, дає поради громадянину, як замести сліди злочинів, слідчий відповів:

"З точки зору Кримінального кодексу мені зараз важко кваліфікувати ці дії. Але в будь-якому випадку певні моменти, дисциплінарні чи морально-етичні, присутні".

Популярні новини зараз
ТЦК знову штурмуватимуть черги: нові терміни явки створять колапс – адвокат Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем Незабаром почнеться хаос: з Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева За ухилянтами стежитимуть на кожному кроці: ТЦК відкрили доступ до масштабної бази даних
Показати ще

Олексій Катинський також сказав, що адвокати підозрюваних, які заявляють, що у слідства немає доказів їх провини у справі Шеремета, ознайомилися лише з частиною матеріалів.

"Це мізерна частина матеріалів. Але існують докази. І адвокати їх отримають законним шляхом. Тільки суд має розглядати, чи достатні докази вини підозрюваних чи ні", - сказав Олексій Катинський.

Він також додав, що зараз основні підозрювані у справі Шеремета – це Антоненко, Кузьменко, Другарь.

"Інших перевіряємо, встановлюємо на причетність. Є певні ключові точки, в рамках яких повинна проводитися слідство. Коли зіставимо і доведемо, тоді можна буде говорити про причетність того чи іншої людини до цієї справи", - заявив Катинський.

Нагадаємо, генпрокурор Рябошапка визнав грубу помилку в справі Шеремета

Як повідомляв портал Знай.ua, суд відпустив під нічний домашній арешт підозрювану у справі Шеремета Яну Дугарь.

Також Знай.ua писав, адвокат Юлії Кузьменко відшукав розбіжності в матеріалах МВС у справі Шеремета.