Для передачі до суду справи за обвинуваченням підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета, потрібно зібрати додаткові докази, оскільки вже існуючих недостатньо. Про це заявив генпрокурор Руслан Рябошапка в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Мені здається, що зараз повинно бути зібрано додаткові докази, щоб можна було передати до суду, оскільки зібраного обсягу доказів недостатньо", – зізнався він.

За його словами, розслідування не зупиняється на етапі, коли людям повідомляють про підозру. Тому додаткові докази повинні збирати і згодом.

Шеремет, фото - Уніан
Шеремет, фото - Уніан

"Щоб зібрати додаткові докази, що підтверджують або спростовують провину цих людей, – а ми повинні рухатися в обох напрямках – підготовлені письмові вказівки прокурорів слідству і відповідно встановлені терміни розслідування. Будемо стежити за виконанням цих вказівок", - повідомив Рябошапка.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також він додав, що процесуальні рішення прокурорів у справі будуть залежати від того, яким чином ці вказівки буде виконано.

Руслан Рябошапка, Opinion
Руслан Рябошапка, Opinion

"Рухатися далі і встановити людей, які не тільки організовували виконання вбивства, але і тих, кому, власне, це було вигідно, хто все це замовив, – без цього розслідування буде неповноцінним", - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, суд відпустив під нічний домашній арешт підозрювану у справі Шеремета Яну Дугарь.

Як повідомляв портал Знай.uа, адвокат Юлії Кузьменко відшукав розбіжності в матеріалах МВС у справі Шеремета.

Також портал Знай.uа писав, що підозрюваний у вбивстві Шеремета АТОшник подав до суду на Зеленського та Авакова.