Слідчі Державного бюро розслідувань затримали чиновника Секретаріату Кабміну за вимагання кількамільйонного хабара.

У Києві слідчі регіонального відділення ДБР затримали начальника одного із Управлінь Секретаріату Кабінету Міністрів України, який отримав величезний хабар. Злочин кваліфікується за 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди ). Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, посадовець Секретаріату Кабміну через посередника вимагав від підприємця 2,5 мільйони гривень. "Відкат" призначався за підписання актів приймання-передачі виконаних будівельних робіт та відкликання судових позовів до підрядника.

Чиновника затримали безпосередньо під час одержання хабаря.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наразі вирішується питання про повідомлення підозри затриманому та обрання щодо нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції.

Якщо вина чиновника буде доведена, йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та з конфіскацією майна.